6 Mahtavaa Mattotrendiä Vuodelle 2021

Oletko trendien edelläkävijä vai seuraaja? Jos valitsit ensimmäisen vaihtoehdon, meillä on sinulle erityisiä ideoita: Viime vuoden markkinatrendien ja asiakkaiden tulevien kiinnostusten mukaan olemme luoneet vuoden 2021 parhaat mattotrendit juuri sinulle. 

Kyse on vain matoista – miksi minun pitäisi seurata trendejä! Jos ajattelet näin, nyt on aika muuttaa näkökulmaasi. Matot ovat yksi parhaista tavoista muuttaa koko kodin tyyliä. Eli pidä aina silmällä uusimpia mattotrendejä. 

Pyöreät matot ja tummat matot, nykyään kaikki on trendikästä. Mutta kuinka tiedät mitkä tyylit ovat trendikkyyden aallonharjalla? Käydään läpi joitakin todella trendikkäitä vinkkejä: 

Vintage on palannut

Kyllä, perinteinen marokkolainen matto, autenttinen persialainen matto tai kaunis käsinkudottu villamatto ovat palanneet muotiin. Todellisuudessa ne eivät koskaan poistuneet ihmisten suosiosta – useimmat meistä vain erehtyivät tutkimaan halvempia kopioita näistä matoista. 

Vuonna 2021 saat kotisi erottumaan joukosta näyttävien vintage-matojen mieleenpainuvilla kuvioilla ja hurmaavilla väreillä. Lisäksi jos haluat luoda luksustasoisen sekä elegantin sisustuksen olohuoneeseesi tai ruokasaliin, et voi mennä vikaan käyttämällä vintage-mattoja. 

Pyöri ympyrää ympyrämattojen kanssa

Todellisuudessa nelikulmaiset matot ovat todella perinteisiä – löydät niitä kaikkialta lapsuuden kodistasi mummolaan. 

Eli sinun täytyy pohtia asioita laatikon ulkopuolelta ja hankkia pyöreät matot vuonna 2021. Uusi muoto lisää kotiisi tuoreutta ja uniikkia tyyliä. 

Pyöreät matot auttavat luomaan puhuttelevan tyylin. Jos asetat pyöreän maton makuuhuoneeseen, et tarvitse mitään muita koristeita sisustukseesi. Matto luo kauniin esteettisen tunnelman huoneeseen. 

Kerrokset ovat edelleen muodissa

Muutamina viime vuosina mattojen kerrostaminen on saavuttanut suurta suosiota. ja vuonna 2021 trendi on entistä vahvempi. Kerrostamalla luot näyttävän huoneen useiden tekstuurien ja kuvioiden yhdistelmillä. 

Kerrostaminen ei kuitenkaan ole ihan niin helppoa – sinun täytyy valita oikea kokoelma tekstuureja ja värejä. Jos et kerrosta oikeita mattoja keskenään, saatat luoda täpötäyden näköisen huoneen. 

Mattoja kerrostettaessa muista aina valita kaksi kontrastissa olevaa mattoa. Esimerkiksi etsiessäsi mattoa punaisen neliönmuotoisen persialaisen maton seuraksi voit valita puuvillasta tai juutista valmistetut pyöreät matot. Ne korostavat persialaisten mattojen parhaita puolia. 

Chevron saa kuviot puhumaan

Jos haluat tuoda esiin kuvioita värien tai tekstuurien sijasta, käytä chevron-mattoja. Nämä matot on koristeltu eleganteilla sekä tunnistamattomilla kuvioilla maailman kauneimmalla tavalla. 

Kun sisustat makuuhuoneesi tai pienen istuma-alueen, mutta haluat persoonallisen viimesilauksen, valitse chevron-matot. Ne sopivat hyvin mattojen kerrostamiseen. Plus niitä ei löydy jokaisesta kotitaloudesta, mikä tekee niistä erityisen hyvän valinnan osaksi kotisi sisustusta. 

Sisusta matoilla kaikkialla

Yleensä ihmiset ostavat matot olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, ruokasaliin tai oleskelualueelle. Kaikkien muiden sisustaessa samoja paikkoja matoilla sinä voit valita uniikimman reitin ja hankkia matot huoneisiin, joihin muut eivät uskalla: 

  • Matto keittiössä – Monilla henkilöillä ei ole mattoja keittiössä, koska kyse on helposti syttyvästä ja kastuvasta alueesta. Mutta voit hankkia ei palavasta materiaalista valmistetun maton keittiöösi tehdäksesi huoneesta kotoisan ja lämpimän tuntuisen.  
  • Matto kylpyhuoneessa – Kylpyhuoneet eivät ole oikea paikka kalliille matoille. Mutta voit ostaa erittäin pehmeän puuvillaisen tai jämäkän synteettisen maton koristamaan kylpyhuonettasi. Matto estää myös liukastumisia ja kaatumisia. 
  • Matot parvekkeella – tai missä tahansa muussa paikassa ulkona luovat mukavuutta sekä luksuksen tuntua. Jos kotipihallasi on pieni oleskelualue, voit hankkia polypropeenista, nylonista tai polyesteristä valmistetut matot lisäämään alueen tekstuuria sekä mielenkiintoisuutta.  

Lehmäntaljat ovat in

Kyse ei ole vain maataloista vaan myös modernit kodinomistajat haluavat hankkia kotiinsa lehmäntaljan. Puhdas ja suoraviivainen tyyli syntyy täydellisesti lehmäntaljalla. 

Nykyään myös lammasmatot ovat trendikkäitä, koska ne ovat 100% luonnollisia ja niitä tehtäessä eläimiä ei vahingoiteta. Jos haluat luoda luksuskodin vuonna 2021, valitse lehmäntalja. 

Vuonna 2021 pystyt tekemään kodistasi mieleenpainuvan monilla eri tavoilla. Trend Carpet tarjoaa viimeisimmät mattotrendit valmiina tilattaviksi heti. Pyöreät matot tai autenttiset vintage-matot, voit tilata useita erilaisia mattoja kaupastamme ja sisustaa kotisi vuoden 2021 trendikkäin tyylein. 

Related Posts