4 Tips For Å Ta Vare På Ullteppet Ditt

Når du planlegger å dekorere rommet ditt for vintre med vakkert, slitesterkt og varmt tilbehør, kan du ikke glemme å kjøpe et ullgulvteppe. Et ullteppe er et fantastisk tilbehør for å bringe noen farger, varme og kos til omgivelsene dine. 

Spesielt når du ønsker å campe foran en med familien eller tilbringe frysing vinternetter koset opp sammen med en kopp varm sjokolade, kan en ullgulvteppe være et perfekt tilbehør. Det kan være funksjonelt samt en vakker vinter investering. 

Mange nøler med å kjøpe ull tepper fordi de ikke vet hvordan de skal opprettholde dem. Det er en veldig dum grunn til å ikke kjøpe ulltepper fordi de kan vedlikeholdes ganske enkelt.

Jepp, du trenger ikke noen spesialverktøy eller trening for å se på ullteppene dine. Med noen vanlige teppepleietips kan du holde vinterens varme og vakre som:

Regelmessig støvsuging 

Hvis du investerte i en nydelig ullgulvteppe, bør du også investere i en god kvalitet støvsuger. For å opprettholde den luksuriøse glansen og mykheten til ull, må du ofte rengjøre den med en støvsuger.

Det er fordi ullteppe tiltrekker seg støv og smusspartikler raskt. Derfor, hvis du ikke rengjør teppet regelmessig, vil det bli et hjem for allergener og rusk, noe som ikke er bra for helsen din, så vel som det estetiske utseendet på rommet ditt.

Spesielt bør du rengjøre ullteppet minst en gang i uken for å holde støvpartikler fra å bli samlet. I tillegg, hvis teppet må bære tung fottrafikk daglig, må du kanskje støvsuge det – to eller tre ganger i uken. Avhengig av teppets plassering, sørg for å støvsuge regelmessig. 

Hold vannet unna

Hvis du eller barna dine ved et uhell søler noe på ditt fantastiske ullgulvteppe, trenger du ikke å bekymre deg fordi ull lett kan observerevæske. Dessverre oppstår problemet når teppet forblir vått for lenge. 

Om vinteren, når temperaturen allerede er nær null, vil ullteppet ikke tørke raskt og forbli våt lenge. Og dette kan gi en veldig stygg lukt eller til og med sette et merke på teppet ditt – spesielt hvis du har sølt noe fargerikt som vin eller juice.

Derfor må du raskt tørke teppet så snart du har noe sølt på den. For å tørke teppet, få et tørt og varmt håndkle og gni det over det sølte området for å suge all ekstra våthet. 

Ull er imidlertid svært absorberende, så det spiller ingen rolle hvor raskt du prøver å tørke den – noe væske vil definitivt komme inn i teppet ditt. Det er derfor du bør sette teppet under sollys for å tørke det helt av. Hvis du ikke får nok sollys om vinteren, kan du bruke en støvsuger eller en annen mild varmekilde til å tørke teppet. 

Kjæledyr eller barn ulykker 

Har du barn eller kjæledyr i hjemmet ditt? Deretter må du kanskje gjøre mer enn bare oppblåsthet overdreven væske. Når kjæledyret eller barnet ditt urinerer på ullteppet, må du håndtere en skarp lukt og flekk – noe som ikke blir lett.

Du må bruke natron eller sitronsaft for å behandle den. På det berørte området må du forsiktig gni natron ved hjelp av en myk børste. Etter en skikkelig skrubbing, bruk det våte håndkleet til å skylle av natronen og tørke teppet grundig. Med denne behandlingen trenger du ikke å bekymre deg for illeluktende eller dårlige ulltepper.

Årlig steam rengjøring

Med vanlig støvsuging kan du bare fjerne støvpartikler til en viss grad. Det er fordi ullteppet er vevd så fint – at smuss kan komme inn i pillingen, som støvsugeren ikke kan fjerne.

Derfor, en gang i året, bør du dampe ren ull teppe. Hvis du er kjent med damp rengjøring prosessen, bare da bør du prøve det hjemme. Ellers anbefales det å bruke profesjonell damprengjøring. 

Så, folkens, det er ikke vanskelig å opprettholde ullgulvteppet og få ekstrem varme i vintersesongen. Med mild forsiktighet kan du få hjemmet ditt til å se varmt og vakkert ut om vinteren. Før vintrene kommer, bør du besøke TrendCarpet nettbutikk og legge inn en bestilling for de perfekte ull tepper. Vi har en spesiell ull teppe samling i vår butikk som du kan sjekke ut i dag!

Related Posts